Gastropajat-kehittämishanke suuntasi opintomatkalle keväiseen Ruotsin ruoka-aittanakin tunnettuun Skåneen! Vierailimme mielenkiintoisissa ruokamatkailuun liittyvissä paikallisissa yrityksissä ja kohteissa ja tutustuimme tarkemmin alueen tapahtumiin, markkinointiin, menestyneisiin konsepteihin ja tietenkin paikalliseen ruokaan ja juomaan ja ihmisiin! Matkanjohtajanamme toimi ruoka-alan moniosaaja Bettina C.Lindfors. Etusijalla opintomatkan lähtijöiksi olivat ne Etelä-Suomen alueella toimivat yrittäjät tai yritysten työntekijät, jotka olivat osallistuneet Gastropajat-hankkeen aiempiin toimenpiteisiin. Matka kustannettiin pääosin EU:n sosiaalirahaston alaisesta hankebudjetista. Ryhmän koko oli 35 osallistujaa.

Lue matkaraportti opintomatkastamme täältä: Gastropajat Skånessa

 

25.-28.4.2023. Gastropajat Opintomatka Skåneen
Matkaohjelma

25.4.2023 tiistai

Klo 9.00 Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentokentän lähtöaulassa.

Lento Helsingistä Kööpenhaminaan Finnairin lennolla AY 965 klo 11.00. Perille saavutaan klo 11.40. Lentokentällä on vastassa ruotsalainen bussi kuljettajineen. Ajamme lentokentältä Öresundin siltaa pitkin Ruotsin puolelle Skåneen.

klo 13.30 Lounas The Lodge, Södra Ugglarp 621, 247 98 Genarp. Kotisivuille tästä: The Lodge

Yritys järjestää kokousvierailleen myös oheisohjelmaa, kuten makuvaelluksia. Yritystä esittelee meille ravintolatoimenpäällikkö Tilda Holmqvist.

klo 16.30 Majoittuminen Brösarps Gästgifveri & Spa.

Monipuolinen palkittu matkailuyritys.

klo 17.00 Brösarspin toiminnan esittely, hotellipäällikkö Linda Karlsson

klo 19.00 Iltaruokailu

26.4.2023 keskiviikko                             

klo 7.00 alkaen Aamiainen.
Huoneiden luovutus ja matkalaukut bussiin.

Klo 9.30 Hotellin kokoustilassa Matfestival Skånen esittely, tapahtuman edustajat paikalla, Lilian Ahlbäck ja Jannie Vestergaard. skanesmatfestival.se/

Klo 11.00 Lähtö Skepparsvingård -viinitilalle, Skepparsvingård-kotisivut

11.30 alkaen opastettu kierros tilalla, tutustuminen toimintaan ja tuotteisiin sekä buffetlounas, jonka jälkeen matkaa jatketaan vajaan tunnin matkan päähän Örumiin.

klo 15.00. Majoittuminen Örums Nygård Löderup. www.orumsnygard.se/hotell/

klo 15.15-16.15  Esittelykierros, Helen Persson

Iltapäivällä on aikaa tutustua hotellin palveluihin, joihin kuuluu mm. kylpyläosasto.

klo 19.00 illallinen, kolmen ruokalajin menu.

27.4.2023 torstai                                     

klo 8.00-9.00 Aamiainen

Huoneiden luovutus

klo 9.45 lähtö Ystadiin.

Klo 10.20 Opastettu kävelykierros kaupungissa, n 1,5 t.

 

klo 13.30 Lounas Ystad Saltsjöbad, Saltsjöbadsvägen 15, 271 60 Ystad. Maittava lounas ja yrityksen ruokafilosofian esittelee
Food & Beverage manager Minus Kallström.

klo 16.30. Majoittuminen Ängavallen, Ängavallensväg 17–9, Vellinge. Ängavallen kotisivut

Monipuolinen, iso maatila ja matkailuyritys

klo 17.00 Tilaesittely

klo 19.30 Illallinen talon tapaan

28.4.2023 perjantai                                

Luomuaamiainen hotellissa.

n.klo 10.00 Lähtö hotellista kohti Malmöa.
Tutustumme mm. Malmön kauppahallin yrittäjiin ja tuotteisiin. https://www.malmosaluhall.se/en/

Klo 13.45  Lähtö Kööpenhaminaan

klo 15.00 Saapuminen Kööpenhaminan lentokentälle.
Finnairin lento AY 956 Kööpenhaminasta Helsinkiin lähtee klo 17.00. Perille saavutaan klo 19.30.

Lisätietoja: Anne Mikkola, anne.mikkola(att)lomalaidun.fi