Gastropajat-kehittämishanke suuntasi opintomatkalle keväiseen Ruotsin ruoka-aittanakin tunnettuun Skåneen! Vierailimme mielenkiintoisissa ruokamatkailuun liittyvissä paikallisissa yrityksissä ja kohteissa ja tutustuimme tarkemmin alueen tapahtumiin, markkinointiin, menestyneisiin konsepteihin ja tietenkin paikalliseen ruokaan ja juomaan ja ihmisiin! Matkanjohtajanamme toimi ruoka-alan moniosaaja Bettina C.Lindfors. Etusijalla opintomatkan lähtijöiksi olivat ne Etelä-Suomen alueella toimivat yrittäjät tai yritysten työntekijät, jotka olivat osallistuneet Gastropajat-hankkeen aiempiin toimenpiteisiin. Matka kustannettiin pääosin EU:n sosiaalirahaston alaisesta hankebudjetista. Ryhmän koko oli 35 osallistujaa.
Lue matkaraportti opintomatkastamme täältä: Gastropajat Skånessa
25.-28.4.2023. Gastropajat Opintomatka Skåneen
Matkaohjelma
25.4.2023 tiistai
Klo 9.00 Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentokentän lähtöaulassa.
Lento Helsingistä Kööpenhaminaan Finnairin lennolla AY 965 klo 11.00. Perille saavutaan klo 11.40. Lentokentällä on vastassa ruotsalainen bussi kuljettajineen. Ajamme lentokentältä Öresundin siltaa pitkin Ruotsin puolelle Skåneen.
klo 13.30 Lounas The Lodge, Södra Ugglarp 621, 247 98 Genarp. Kotisivuille tästä: The Lodge
Yritys järjestää kokousvierailleen myös oheisohjelmaa, kuten makuvaelluksia. Yritystä esittelee meille ravintolatoimenpäällikkö Tilda Holmqvist.
klo 16.30 Majoittuminen Brösarps Gästgifveri & Spa.
Monipuolinen palkittu matkailuyritys.
klo 17.00 Brösarspin toiminnan esittely, hotellipäällikkö Linda Karlsson
klo 19.00 Iltaruokailu
26.4.2023 keskiviikko
klo 7.00 alkaen Aamiainen.
Huoneiden luovutus ja matkalaukut bussiin.
Klo 9.30 Hotellin kokoustilassa Matfestival Skånen esittely, tapahtuman edustajat paikalla, Lilian Ahlbäck ja Jannie Vestergaard. skanesmatfestival.se/
Klo 11.00 Lähtö Skepparsvingård -viinitilalle, Skepparsvingård-kotisivut
11.30 alkaen opastettu kierros tilalla, tutustuminen toimintaan ja tuotteisiin sekä buffetlounas, jonka jälkeen matkaa jatketaan vajaan tunnin matkan päähän Örumiin.
klo 15.00. Majoittuminen Örums Nygård Löderup. www.orumsnygard.se/hotell/
klo 15.15-16.15 Esittelykierros, Helen Persson
Iltapäivällä on aikaa tutustua hotellin palveluihin, joihin kuuluu mm. kylpyläosasto.
klo 19.00 illallinen, kolmen ruokalajin menu.
27.4.2023 torstai
klo 8.00-9.00 Aamiainen
Huoneiden luovutus
klo 9.45 lähtö Ystadiin.
Klo 10.20 Opastettu kävelykierros kaupungissa, n 1,5 t.
klo 13.30 Lounas Ystad Saltsjöbad, Saltsjöbadsvägen 15, 271 60 Ystad. Maittava lounas ja yrityksen ruokafilosofian esittelee
Food & Beverage manager Minus Kallström.
klo 16.30. Majoittuminen Ängavallen, Ängavallensväg 17–9, Vellinge. Ängavallen kotisivut
Monipuolinen, iso maatila ja matkailuyritys
klo 17.00 Tilaesittely
klo 19.30 Illallinen talon tapaan
28.4.2023 perjantai
Luomuaamiainen hotellissa.
n.klo 10.00 Lähtö hotellista kohti Malmöa.
Tutustumme mm. Malmön kauppahallin yrittäjiin ja tuotteisiin. https://www.malmosaluhall.se/en/
Klo 13.45 Lähtö Kööpenhaminaan
klo 15.00 Saapuminen Kööpenhaminan lentokentälle.
Finnairin lento AY 956 Kööpenhaminasta Helsinkiin lähtee klo 17.00. Perille saavutaan klo 19.30.
Lisätietoja: Anne Mikkola, anne.mikkola(att)lomalaidun.fi