Keittiöpajat jatkuvat taas 29.9.2022, ja teemana silloin kiertotalous. Lähiruoka ja kiertotalous on mahdollista yhdistää kustannustehokkaasti ja toimia kestävästi. Ruuan ja raaka-aineiden hävikin vähentäminen on yksi merkittävä keino ruuan ilmastovaikutusten hillitsemisessä. Ruokatuotannossa myös tuotannonsuunnittelu ja sen myötä oikeanlainen tehokkuus tukevat kestävän kehityksen mukaista toimintaa. Päivän valmentajana Perho PRO:n Olli Takanen ja mukana myös kestävän kehityksen asiantuntija Maria Runonen Perho Liiketalousopistosta.
Päivä järjestetään viehättävässä Kirkkonummen Danskarbyssä, jossa yrittäjä ja ruuan monitoiminainen Louise Merus paikalla kertomassa Danskarbyn toiminnasta. Luonnollisesti tarjoilut sekä talon puolesta että itse valmistetut ovat tärkeä osa Gastropaja-päiväämme. Päivä alkaa teoriaosuudella, ja loppupäivän valmistamme yhdessä teeman mukaista lähiruokaa ja tietenkin pääsemme verkostoitumaan kollegojen kanssa ja nauttimaan hyviä annoksia. Varaathan mukaasi keittiötyöskentelyyn sopivat kengät. Essun saat meiltä.
Päivän ohjelma:
klo 8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvitarjoilu
klo 9.00 Tervetuloa, osallistujien esittelykierros
klo 9.20. Danskarby esittely, yrittäjä Louise Merus
klo 9.30-11.30 Kiertotalous keittiössä, hävikkiruuan hyödyntäminen sekä päivän reseptiikan läpikäynti
klo 11.30-12.30 Ruuan valmistusta
klo 12.30 Kevyt lounas
klo 13.15-15.30 Ruuan valmistus jatkuu
15.30 Valmistettujen ruokien nauttiminen ja päivän yhteenveto
Katso päivän reseptit täällä: Kiertotalous ja hävikin hallinta reseptit
Katso tunnelmia päivästä täältä: Gastropaja 29.9.2022.
Gastropaja on tuttuun tapaan Etelä-Suomen alueella toimivien matkailu/horeca/ruoka-alan yritysten edustajille maksuton.
Ilmoittautuminen tähän työpajaan on päättynyt. Lisätietoja: anne.mikkola@lomalaidun.fi
Kiertotalous -keittiöpajan valmentajana toimii Perho PRO:n kouluttaja Olli Takanen. Kuvassa Olli ja Gastropajat-hankkeen Anne Mikkola Tiirinkosken Tehtaalla järjestetyssä keittiöpajassa.
Kiertotalous- Gastropajassa mukana myös kestävän kehityksen asiantuntija Maria Runonen, Perho Liiketalousopistosta.